Družba za ravnanje z odpadno embalažo, d.o.o.   

Ponudba

Obrazec za povpraševanje

Za pripravo ponudbe izpolnite obrazec.

Pišite nam na embalaznina@embakom.si.

Preprosto v samo treh korakih:

 

  1. Izpolnite spodnji obrazec o količinah embalaže, ki jo prvič dajete na slovenski trg oziroma jo uvažate za lastne potrebe, in poslali vam bomo nezavezujočo ponudbo
  2. Sklenite pogodbo z družbo za ravnanje z odpadno embalažo
  3. Plačate embalažnino

 

Za vse, kar sledi, bomo poskrbeli mi.

 

Poenostavljeno povedano bo naša družba za ravnanje z odpadno embalažo poskrbela za odvoz vaše odpadne embalaže in ustrezno ravnanje z njo = recikliranje oz. predelavo.

 

Vsi zavezanci se morajo najkasneje v 30 dneh po veljavnosti nove uredbe vključiti v sistem ravnanja z odpadno embalažo ter začeti poročati in plačevati stroške (t.i. embalažnina). Ne odlašajte z vključitvijo, ker znašajo kazni med 1.200 EUR in 4.000 EUR.

 

Z uredbo se ureja proizvajalčeva razširjena odgovornost (PRO) za embalažo. To pomeni, da je proizvajalec, ki embalirane izdelke daje na slovenski trg, dolžan poskrbeti za ta izdelek tudi, ko ga nekdo zavrže in postane odpadek. Embalažo običajno zavržemo ob nakupu. Za odvoz, sortiranje te embalaže ter reciklažo oziroma predelavo poskrbi družba za ravnanje z odpadno embalažo. To naredimo na način, da upoštevamo hierarhijo ravnanja z odpadno embalažo (npr. recikliranje ima prednost pred sežigom). Doseči pa moramo tudi okoljske cilje.

 

Vsako podjetje, ki daje odpadno embalažo na slovenski trg, je dolžno zanjo poskrbeti organizacijsko (z vključitvijo v družbo za ravnanje z odpadno embalažo) ter finančno (s plačilom embalažnine). Uredba daje možnost plačila pavšalnega zneska za tista podjetja in s.p., ki dajejo letno na trg manj kot 1 tono embalaže. Naša družba to možnost nudi.

Obrazec za povpraševanje

Naziv vsebine

Zahteve za embalažo so v Uredbi o embalaži in odpadni embalaži opredeljene v členih od 7 do 13. Določbe se začnejo uporabljati od 1.1.2022.
Pri ravnanju z odpadki se moramo držati hierarhije, ki nam jo narekujeta evropska in slovenska zakonodaja. Obe zapovedujeta osredotočanje na preprečevanje odpadkov, sledi ponovna uporaba, reciklaža, za tem pride na vrsto
Ustrezno odlaganje embalaže je pomembno. Pred oddajo le-te predlagamo, da jo popolnoma izpraznite in stisnete. Ločeno zbrana embalaža je pomemben vir surovin, preko sortiranja in recikliranja stopa v krožni tok in se pon
Embalaža so vsi predmeti iz kakršnega koli materiala (papir, karton, plastika, kovina, les, steklo, keramika, slama, ipd.), ki obdajajo surovino, polproizvod, proizvod) ali ga držijo skupaj, za zaščito blaga na poti do k
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?